Cursusaanbod Leiden - Noord

LEIDEN - Nederlands naar niveau A1, A2, 1F en 2F

STARTDATUM: Elke maand

CURSUSDUUR: 12 maanden

DOEL:

Beter Nederlands lezen, schrijven of spreken?

Ben je:

  • Ouder dan 18 jaar 
  • Woonachtig in Leiden
  • Niet (meer) inburgeringsplichtig 

Maar wil je wel graag je Nederlands verbeteren? Bijvoorbeeld omdat je graag zelfstandiger wilt worden of actiever wilt worden in de wijk? Of wil je graag een opleiding gaan doen of aan het werk, maar is je Nederlands daarvoor niet goed genoeg?

 

Als dit jouw situatie is, dan hebben we een leuk taaltraject voor je waarin je je Nederlands verbetert én binnen een thema aan je persoonlijke doelen werkt. Je kunt hierbij kiezen uit de volgende richtingen:


Taal & Basisvaardigheden
Taal & Betaald Werk
Taal & Opleiding
Taal & Vrijwilligerswerk / Maatschappelijke Participatie
 

Het is mogelijk om al je vaardigheden met 1 niveau te verhogen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te werken aan de vaardigheden die je nodig hebt. Tijdens de cursus maak je een portfolio om te zien wat je allemaal leert en je krijgt aan het eind van de cursus een certificaat.

Mogelijke taalniveauverhogingen:

A0 naar A1

A1 naar A2

A2 naar B1

0F naar 1F

​1F naar 2F

Aanmelding:

Meld je aan via de knop 'inschrijven'. Je kunt ook bellen voor meer informatie of om een afspraak te maken: 071 - 204 86 34 of zonder afspraak ons Spreekuur bezoeken op woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur op de Kooilaan 55B te Leiden Noord. Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Dan toetsen we je startniveau en stellen we samen jouw leerdoel en thema's vast.

Duur traject en aantal dagdelen per week les:

De duur van het traject is maximaal 12 maanden. Je volgt in die periode minstens 2 x per week les en maakt huiswerk. Daarnaast ben je minimaal 1 dagdeel per week in de praktijk bezig met opdrachten die bij je leerdoelen en gekozen thema’s passen.

Afsluiting:

Als je de cursus succesvol afrondt, stroom je uit met een beter taal- en/of rekenniveau. Ook heb je je digitale vaardigheden verbeterd. Je maakt een eindtoets en krijgt na afronding van het traject een certificaat